Tillbaka till Nyheter & fakta

Ny operativ chef

Polisens säkerhetschef i region Syd går till Svensk Bakgrundsanalys

Svensk Bakgrundsanalys välkomnar Jens Åslund, tidigare säkerhetschef för Polismyndighetens region Syd, som ny operativ chef i en strategisk satsning på expansion. Med erfarenhet från både Polismyndigheten och den privata säkerhetsbranschen bidrar han med gedigen erfarenhet som kommer stärka Svensk Bakgrundsanalys kunderbjudande och etablera företaget på nya marknader.

– Mot bakgrund av de senaste årens samhällsutveckling, med systemhotande kriminalitet
och infiltration i både privat och offentlig sektor är personalsäkerhet viktigare än någonsin. Svensk Bakgrundsanalys gör en samhällsinsats och jag ser fram emot att bidra, säger Jens Åslund.

Jens Åslund, med en imponerande karriär i operativa chefspositioner hos Polismyndigheten, G4S och Avarn Security, ansluter nu till Svensk Bakgrundsanalys. Närmast kommer han från en funktion som säkerhetschef för Polismyndighetens region Syd där han ansvarat för säkerhetsskyddet samt även verksamhetsskyddet.

Jens har även omfattande erfarenhet av säkerhetsskyddade upphandlingar (SUA) och säkerhetsskyddsanalyser och säkerhetsskyddsplaner. Nu ser han fram emot en ny resa hos Svensk Bakgrundsanalys, som han menar har en perfekt position för att fortsätta expandera och etablera sig på nya marknader under de kommande åren.

– De senaste tre åren har det hänt mer inom säkerhetsområdet än vad det gjort på väldigt många år. Här ligger redan Svensk Bakgrundsanalys i framkant men jag är samtidigt övertygad om att jag har mycket att bidra med för att ytterligare vässa verksamheten, säger Jens Åslund.

Fokus på tillväxt och utveckling
Svensk Bakgrundsanalys har sedan starten 2021 vuxit snabbt. Bolaget har idag ett tjugotal medarbetare. Jens Åslund tillträder en nyinrättad roll i bolaget. Han välkomnas av vd Joakim Söderström:

– Svensk Bakgrundsanalys har ett starkt varumärke och en marknadsledande expertkompetens inom personalsäkerhet och säkerhetsskydd med unika digitala lösningar. Med Jens Åslund stärks vårt erbjudande ytterligare. Han har en imponerande erfarenhet inom säkerhet och jag är därför mycket glad att han har accepterat utmaningen.

Hur bör en bakgrundskontroll göras?

Att endast begära ett utdrag från belastningsregistret är en otillräcklig bakgrundskontroll. Dels kan utdraget förfalskas, dels redovisar det inte all brottslighet. Dessutom kan problematiska personer ofta vara ostraffade sedan tidigare och därför är det viktigt att göra en bredare helhetsbedömning.

Med tjänsten bakgrundsanalys görs en omfattande bakgrundskontroll – helt digitalt. Tjänsten är unik i sin kombinationen av omfattning, snabbhet och pris. Vid avvikelser som indikerar en förhöjd risk kan vi vid behov bistå med rådgivning och fördjupningsintervjuer.

Kontakta oss

Du kan också kontakta oss via formuläret nedan.

    Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Svensk Bakgrundsanalys lagrar dina personuppgifter, läs mer här.

    Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt användarvillkor

     

    Citat

    Vi är måna om personlig kontakt och tillgänglighet – och ser fram emot att berätta mer om våra tjänster.