Visselblåsning

Vi erbjuder ett pålitligt och smidigt system för visselblåsning. Vi säkerställer att ni uppfyller samtliga krav i lagen om visselblåsning.

Med oss på Svensk Bakgrundsanalys får ni en användarvänlig helhetslösning för era anställda med anonymt inrapporteringssytem, policy och hantering av ärenden. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Vad kräver lagen?

Lagen om visselblåsning innebär att alla arbetsgivare, både privata och offentliga, med 50 anställda eller fler är skyldiga att ha ett system för visselblåsning. Varje arbetsgivare ansvarar för att skapa ett sådant system.

Vad är ett visselblåsarsystem?

Ett visselblåsarsystem innebär att det ska finnas säkra rapporteringskanaler där de anställda med trygghet kan rapportera om oegentligheter. Det ska även finnas tydliga rutiner för rapportering och uppföljning. Ett krav är att medarbetare ska kunna vara anonyma när de rapporterar ett missförhållande. 

Många företag använder externa system för visselblåsning för att säkerställa ett smidig, pålitlig och lagenlig funktionalitet. Svensk Bakgrundsanalys tillhandahåller en sådan professionell och komplett lösning.

Vad vi erbjuder

Vi tillhandahåller en professionell och komplett lösning för visselblåsarsystem:

 • Ingen uppstartskostnad
 • Utformning av policys och riktlinjer
 • Enkelt system
 • Hantering av inkomna tips
 • Förslag på utredningsåtgärder
 • Tillgänglig expertis för utredning

Med Svensk Bakgrundsanlys får ni en trygg partner som säkerställer att ni uppfyller samtliga krav i lagen om visselblåsning.

Kontakta oss

Du kan också kontakta oss via formuläret nedan.

  Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Svensk Bakgrundsanalys lagrar dina personuppgifter, läs mer här.

  Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt användarvillkor

   

  Citat

  Vi är måna om personlig kontakt och tillgänglighet – och ser fram emot att berätta mer om våra tjänster.