Tillbaka till Nyheter & fakta

Svensk Bakgrundsanalys förstärker styrelsen

Bengt Svenson förstärker nu Svensk Bakgrundsanalys som styrelseledamot och senior advisor.

Tidigare rikspolischefen rekryteras till Svensk Bakgrundsanalys

Den före detta rikspolischefen Bengt Svenson förstärker nu Svensk Bakgrundsanalys som styrelseledamot och senior advisor. Bolaget, som är grundat av poliser, har som ambition att förebygga brott och öka tryggheten på arbetsplatser.

Svensk Bakgrundsanalys hjälper företag, kommuner och myndigheter med bakgrundskontroller och kundanpassade helhetslösningar för personalsäkerhet. Framgångsfaktorn är innovativa digitala lösningar. Nu förstärks bolaget med Bengt Svenson, Sveriges rikspolischef 2008–2014. Han kliver in bolaget som både styrelseledamot och senior advisor.

– Jag är glad över förtroendet och ser fram emot att bidra i en professionell verksamhet som förebygger brott och ökar tryggheten i samhället, säger Bengt Svenson.

Rekryteringen välkomnas av bolagets vd Joakim Söderström, som också har en gedigen bakgrund i polisen och även varit vd för branschorganisationen SäkerhetsBranschen.

– Med Bengt Svenson i en strategisk roll i bolaget kommer vi kunna vässa våra kunderbjudanden ytterligare. Han bidrar med en ytterst värdefull kompetens, säger Joakim Söderström.

Bolaget har ett tydligt syfte och mål: förebygga säkerhetsrisker och öka tryggheten på arbetsplatser.

Säkerhetsriskerna har ökat – fler behöver stöd

Allt fler företag förstår att det är nödvändigt att förbättra sin personalsäkerhet, förklarar säkerhetsexperten och vd:en Joakim Söderström. Han menar att hotbilden blivit större och mer komplex.

– Riskerna blir fler och hoten ökar från både inhemsk kriminalitet och utländska statsaktörer. Personalsäkerhet blir därmed viktigare och mer komplicerad. Vi hjälper våra kunder att spara tid och pengar tack vare våra innovativa digitala lösningar. Vi hanterar säkerhet så våra kunder kan fortsätta fokusera på sin kärnverksamhet, säger Joakim Söderström.

Joakim Söderström ser en allt större efterfråga på bolaget tjänster, dels på grund av samhällsförändringar, dels beroende på förändrad lagstiftning.

– Säkerhetskyddslagen har utvidgats och allt fler verksamheter definieras i dag som säkerhetskänslig verksamhet. Det innebär att säkerhetsprövningar allt oftare behöver göras. Vi hjälper företag, kommuner och myndigheter med effektiva lösningar som håller högsta kvalitet, berättar Joakim Söderström.

Inför årsskiftet trädde också den nya visselblåsarlagen i kraft i Sverige. Lagen innebär att alla arbetsgivare med minst 50 anställda har en skyldighet att inrätta särskilda interna rapporteringskanaler. Även detta bistår Svensk Bakgrundsanalys med.

– Såväl offentlig som privat sektor har ett ökat behov av att leva upp till både krav i lagstiftningen och anpassa sig till samhällsförändringar som innebär ökad risk. Det hjälper vi till med, avslutar Joakim Söderström.

Kontakt

Joakim Söderström, VD Svensk Bakgrundsanalys

Vi är värderingsdrivna

Svensk Bakgrundsanalys är ett värderingsdrivet företag, grundat av poliser, som erbjuder bakgrundskontroller och kundanpassade helhetslösningar för personalsäkerhet.

Våra kunder är kommuner, myndigheter och företag i alla branscher.

Vår idé är att tillgängliggöra information och tillhandahålla polisiär kompetens. Vi vill bidra till sakliga beslut, fakta och färre fördomar.

Våra mål är säkrare rekryteringar, tryggare arbetsplatser och ett mer upplyst samhälle.

Vi är värderingsdrivna.

Kontakta oss

Du kan också kontakta oss via formuläret nedan.

    Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Svensk Bakgrundsanalys lagrar dina personuppgifter, läs mer här.

    Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt användarvillkor

     

    Citat

    Vi är måna om personlig kontakt och tillgänglighet – och ser fram emot att berätta mer om våra tjänster.