Internetgranskning

En bakgrundskontroll inför en rekrytering eller ett samarbete kompleteras ofta med en internetgranskning. En sådan kan identifiera eventuella omständigheter som talar för att personen inte kan antas vara lojal och pålitlig, eller som kan skada arbetsgivarens intressen.

Med vår polisiära kompetens hjälper vi våra kunder med en utförlig screening och analys.

Vad är en internetgranskning?

Tjänsten innebär att vi granskar den prövades användning av sociala medier, bloggar och forum på internet. Vi undersöker hur den prövade agerar och uttrycker sig, vem och vad den följer och interagerar med, samt vad personen delar vidare.

Syftet är identifiera eventuella omständigheter som talar för att personen inte kan antas vara lojal och pålitlig, eller som kan skada arbetsgivarens intressen

Vad kontrollerar vi?

Vi granskar ett stort antal plattformar. Dessa inkluderar sociala medier som Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat, LinkedIn, Tik,Tok, Twitter, MeWe, Tumblr, Quora och Pinterest, samt olika forum som Reddit, Flashback och Familjeliv.

Därutöver granskar vi olika kommunikationsplattformar som Telegram, Discord, IRC, Twitch och Steam, samt onlinecommunitys inriktade mot bland annat politisk, religiös eller klimatrelaterad extremism, samt nyhetsmedier.

Hur det går till?

Svensk Bakgrundsanalys använder sig av kraftfull mjukvara för att detektera, analysera och klassificera digitala spår. För att göra en professionell och objektiv analys krävs att den som utför granskningen har rätt erfarenhet och kompetens, med förståelse för respektive forums logik, kultur och kontext.

Viktigt för en tillförlitlig granskning är förmåga att kunna identifiera dolda eller till synes anonyma konton som den prövade av något skäl inte vill att andra ska känna till. Med hjälp av avancerade algoritmer kan vi identifiera en persons unika skrivmönster baserat på till exempel meningsuppbyggnad, specifika ord eller fraser, tonalitet och sentiment och konnotationer. Ett typ av unikt fingeravtryck. Även ansiktsigenkänning används för att länka ihop öppna och dolda profiler.

Vad vi erbjuder

 • Vi levererar alltid med högsta kvalitet och säkerställer att vår granskning är professionell, objektiv och rättvis.
 • Vi tillämpar alltid en nöjdhetspolicy och erbjuder återbetalning om ni av något skäl inte är nöjda.
 • Resultatet av granskningen tillhandahålls i en digital rapport som är vattenmärkt för enkel autenticitet och skyddad med AES 256-bitars kryptering

Kontakta oss

Du kan också kontakta oss via formuläret nedan.

  Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Svensk Bakgrundsanalys lagrar dina personuppgifter, läs mer här.

  Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt användarvillkor

   

  Citat

  Vi är måna om personlig kontakt och tillgänglighet – och ser fram emot att berätta mer om våra tjänster.