Tillbaka till Nyheter & fakta

Svensk Bakgrundsanalys rekryterar ny VD

Foto: Roger Nellsjö

Joakim Söderström är ny VD för Svensk Bakgrundsanalys

Svensk Bakgrundsanalys, som tillhandahåller helt digitala och sekundsnabba bakgrundskontroller, har rekryterat Joakim Söderström som ny VD för bolaget.

Joakim Söderström var tidigare VD för branschorganisationen SäkerhetsBranschen och vice ordförande för Euralarm. Han har en lång bakgrund i Polismyndigheten, bland annat som nationellt ansvarig för Polisens kamerabevakning. Rekryteringen välkomnas av Bengt Svenson, tidigare rikspolischef och ordförande för bolagets Advisory board.

– Vi är glada över att ha rekryterat Joakim Söderström med en gedigen bakgrund inom såväl polisen som säkerhetsbranschen, säger Bengt Svenson.

Joakim Söderström kommer att fortsätta att utveckla bolagets verksamhet och den innovativa tjänsten för bakgrundskontroller.

– Jag är glad över förtroendet och ser fram emot att expandera bolaget. Genom vår banbrytande och helt igenom digitala tjänst kan vi leverera snabba, effektiva och integritetsvänliga bakgrundsanalyser till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Svensk Bakgrundsanalys grundades 2021 av Fredrik Kärrholm, som också har en lång bakgrund i polisen, för att bidra till säkrare och mer fördomsfri rekrytering – med moderna digitala lösningar. Bolaget har en bred kompetens med expertis inom personalsäkerhet och bakgrundskontroller. Styrelsen består av investerarna och entreprenörerna Casten von Otter, Fredrik Adolfsson och Peter Sundlöf.

En unik tjänst

Med ett kraftfullt digitalt system kan utförliga bakgrundskontroller göras sekundsnabbt och med en tydlig analys till ett konkurrenskraftigt pris. Baserat på närmare femtio olika parametrar analyserar en avancerad algoritm personer ur ett hot- och riskperspektiv och ger dig som beslutsfattare en rekommendation och beslutsunderlag. Systemet bygger på kunskap från polisen.

Tjänsten har högt fokus på integritet och informationssäkerhet. Med detta bidrar Svensk Bakgrundsanalys till både säkerhet och trygghet. Studier har även visat att anställningsprocesser som inbegriper bakgrundskontroller minskar risken för diskriminering och ökar likabehandling med saklig grund.

Kontakt

Joakim Söderström, VD Svensk Bakgrundsanalys

Peter Sundlöf, styrelseordförande Svensk Bakgrundsanalys

Hur bör en bakgrundskontroll göras?

Att endast begära ett utdrag från belastningsregistret är en otillräcklig bakgrundskontroll. Dels kan utdraget förfalskas, dels redovisar det inte all brottslighet. Dessutom kan problematiska personer ofta vara ostraffade sedan tidigare och därför är det viktigt att göra en bredare helhetsbedömning.

Med tjänsten bakgrundsanalys görs en omfattande bakgrundskontroll – helt digitalt. Tjänsten är unik i sin kombinationen av omfattning, snabbhet och pris. Vid avvikelser som indikerar en förhöjd risk kan vi vid behov bistå med rådgivning och fördjupningsintervjuer.

Kontakta oss

Du kan också kontakta oss via formuläret nedan.

    Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Svensk Bakgrundsanalys lagrar dina personuppgifter, läs mer här.

    Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt användarvillkor

     

    Citat

    Vi är måna om personlig kontakt och tillgänglighet – och ser fram emot att berätta mer om våra tjänster.