Så fungerar bakgrundsanalys

En grundlig och rättvisande bakgrundskontroll är nödvändig för att undvika kostsamma felrekryteringar. Sådana kostnader kan vara både direkta och indirekta, till exempel skadat anseende.

Att endast göra ett utdrag från belastningsregistret eller en rättsdatabas är en vanlig men otillräcklig bakgrundskontroll. Personer som är illojala mot arbetsgivare eller avslöjas med att begå brott är ofta ostraffade sedan tidigare. Därför är det viktigt att göra en bredare helhetsbedömning med en mer omfattande bakgrundskontroll.

Tjänsten bakgrundsanalys är en utförlig bakgrundskontroll och säkerställer att den aktuella kandidaten inte har en riskprofil. Samtidigt värnar vi den enskildes integritet genom att inte delge mer information än nödvändigt.

Bakgrundskontroll. Säkert, sekundsnabbt och tydligt.

Snabbt, enkelt och säkert

Alla våra tjänster beställer du enkelt via vår digitala portal.

Enkel beställning

Med vår användarvänliga portal kan ni snabbt och enkelt beställa en kvalificerad bakgrundskontroll. Rapporten innehåller en analys med tydliga rekommendationer.  

1

Pålitlig analys

Analysen bygger på en stor mängd data från både myndigheter och privata databaser. Informationen analyseras med en avancerad algoritm utifrån polisiär kunskap.

2

Få professionellt stöd

Om det föreligger avvikelser som indikerar risk kan vi bistå med fördjupande analys. Med vår polisiära kompetens erbjuder vi ett handfast stöd i alla lägen.

3

.

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta oss. Vi är experter på bakgrundskontroller och personalsäkerhet – samt bistår med kostnadsfri rådgivning.

Personlig service

Vi är måna om personlig kontakt och tillgänglighet – och ser fram emot att berätta mer om våra tjänster.

Joakim Söderström, vd och expert inom området bakgrundskontroll
Citat om en smartare och tryggare bakgrundskontroll.

Vår ide är att tillgängliggöra information och tillhandahålla polisiär kompetens och erfarenhet från säker rekrytering. Vi tillhandahåller bakgrundskontroller och andra tjänster inom personalsäkerhet.

I vår bakgrundskontroll tittar vi på all tillgänglig information, från flyttmönster och fordon till ekonomiska uppgifter och juridisk information, med mera. Samtidigt delger vi inte arbetsgivare mer information än nödvändigt, för att värna den enskildes integritet. Med bakgrundsanalys identifierar vi inte bara formella fel utan även avvikelser och avvikande mönster som indikerar en förhöjd risk.

Bakgrundsanalys är en banbrytande tjänst som ökar säkerheten och bidrar till fördomsfri rekrytering för alla typer av arbetsgivare. Med vår bakgrundsanalys och våra andra tjänster för personalsäkerhet vill vi verka för ett mer upplyst och tryggare samhälle.

JOAKIM SÖDERSTRÖM

Vd, med bakgrund i polisen

Kontakta oss

Du kan också kontakta oss via formuläret nedan.

    Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Svensk Bakgrundsanalys lagrar dina personuppgifter, läs mer här.

    Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt användarvillkor

     

    Citat

    Vi är måna om personlig kontakt och tillgänglighet – och ser fram emot att berätta mer om våra tjänster.