Vi är värderingsdrivna

Svensk Bakgrundsanalys är ett värderingsdrivet företag, grundat av poliser för att erbjuda smartare och säkrare säkerhetsstöd till kommuner och företag.

Vår idé är att tillgängliggöra information och överföra polisiär erfarenhet till en digital lösning för bakgrundskontroll. Vi vill bidra till säker rekrytering, trygga arbetsplatser och ett mer upplyst samhälle.

Vårt advisory board leds av den tidigare rikspolischefen Bengt Svenson och vår utgångspunkt är att verka för ett tryggare och säkrare Sverige. Vi är värderingsdrivna.


Joakim Söderström
Verkställande direktör
joakim@bakgrundsanalys.se


Bengt Svenson
Ordförande Advisory Board
bengt@bakgrundsanalys.se


Peter Sundlöf
Styrelseordförande & ansvarig utgivare
peter@bakgrundsanalys.se

Vår ide är att tillgängliggöra information och tillhandahålla polisär kompetens och erfarenhet från säker rekrytering. Vi har skapat en helt ny typ av bakgrundskontroll som bygger på en i verklig mening unik algoritm. Automatiskt och med hög träffsäkerhet analyserar vi stora mängder data för att identifiera avvikelser som indikerar förhöjd risk.

Vi tittar på all tillgänglig information, från flyttmönster och fordonsinnehav till ekonomiska uppgifter och eventuell brottslighet – och mer. Samtidigt delger vi inte arbetsgivare mer information än nödvändigt, för att värna den enskildes integritet.

Bakgrundsanalys är en banbrytande tjänst för att öka säkerheten och bidra till fördomsfri rekrytering. Vi vill verka för ett mer upplyst och tryggare samhälle.

JOAKIM SÖDERSTRÖM

VD, med bakgrund i polisen

Tryggt och pålitligt

Med oss får du en trygg och enkel lösning.

Enkel sökning

Genom en enkel sökning på personnummer får ni omedelbar tillgång till en kvalificerad bakgrundskontroll. Med analysen följer tydliga rekommendationer. 

1

Analys direkt

Analysen bygger på en stor mängd data från både myndigheter och privata databaser. Informationen har analyserats med polisiär kunskap och erfarenhet.

2

Få professionellt stöd

Vid behov hjälper vi till och kan bedöma en persons pålitlighet från säkerhetssynpunkt. Med vår polisiära kompetens erbjuder vi ett handfast stöd för alla lägen.

3

Kontakta oss

Tillgänglighet och personlig kontakt är viktigt för oss. 

Kontakta oss så berättar vi gärna mer om våra bakgrundskontroller och övriga tjänster.

010-491 12 27

Lilla Nygatan 16, Stockholm

    Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt användarvillkor